Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@10:19:45 GMT

آنچه باید درباره چشم درد بدانید

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۸۶۰۹

آنچه باید درباره چشم درد بدانید

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ درد چشم می‌تواند به یکی از دودسته تقسیم شود:

•    درد چشمی که در سطح چشم ایجاد شده

•     درد حدقه درد داخل چشم ایجاد می‌شود.

درد چشمی که در سطح ایجاد می‌شود ممکن است مانند احساس خراشیدن، سوزش یا خارش باشد. درد سطحی معمولاً به دلیل تحریک جسم خارجی، عفونت یا ضربه ایجاد می‌شود. غالباً، این نوع درد چشم به‌راحتی با قطره چشمی یا استراحت درمان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درد چشم که در اعماق چشم ایجاد می‌شود، ممکن است احساس درد کنید، احساس کنید شیئی شبیه ریگ داخل چشم است یا احساس درد شدید منقطع، یا درد شدید نبض‌دار. این نوع چشم درد ممکن است نیاز به درمان عمیق‌تر و سریع داشته باشد.

درد چشم همراه با کاهش بینایی ممکن است علامت یک مسئله فوری پزشکی باشد. اگر حس کردید که دارید بینایی خود را از دست می‌دهید درحالی‌که چشم درد دارید، سریعاً با چشم‌پزشک خود تماس بگیرید.

چه عواملی باعث چشم درد می‌شوند؟

موارد زیر ممکن است باعث چشم دردی شود که در سطح چشم ایجاد شده:

•    جسم خارجی:

شایع‌ترین علت درد چشم، حس کنید چیزی در چشم است. خواه مژه باشد، خاک یا آرایش، وجود یک جسم خارجی در چشم می‌تواند باعث تحریک، قرمزی، آبریزش چشم (اشک) و درد شود.

•    ورم ملتحمه:

ملتحمه بافتی است که جلوی چشم و زیر پلک را پوشانده است. ملتحمه می‌تواند آلوده و ملتهب شود. اغلب، این التهاب ناشی از آلرژی یا عفونت است. اگرچه درد معمولاً خفیف است، اما التهاب باعث خارش، قرمزی و ترشح چشم می‌شود. به التهاب ملتحمه چشم صورتی (قرمزی چشم) نیز گفته می‌شود.

•    تحریک لنز چشم:

افرادی که یک شب از لنز استفاده می‌کنند یا اینکه این افراد لنز‌های خود را به‌درستی ضدعفونی نمی‌کنند، بیشتر در معرض چشم درد ناشی از تحریک یا عفونت هستند.

•    سایش قرنیه:

قرنیه، سطح شفافی است که چشم را می‌پوشاند، در معرض آسیب است. وقتی دچار ساییدگی قرنیه می‌شوید، احساس می‌کنید چیزی در چشمتان وجود دارد. بااین‌حال، درمان‌هایی که به طور معمول مواد تحریک‌کننده چشم را از بین می‌برند، مانند شستشو با آب، در صورت ابتلا به ساییدگی قرنیه، درد و ناراحتی را این درمان‌ها تسکین نمی‌دهند.

•    جراحت:

جراحت و سوختگی در چشم می‌تواند درد قابل‌توجهی ایجاد کند. این سوختگی‌ها اغلب در نتیجه قرارگرفتن در معرض مواد تحریک‌کننده مانند سفید‌کننده یا در معرض نور شدید، مانند آفتاب، سولاریوم یا دستگاه برنزه کننده، یا موادی که در جوشکاری استفاده می‌شود.

•    بلفاریت:

بلفاریت هنگامی اتفاق می‌افتد که غدد چربی لبه پلک آلوده یا ملتهب شوند. این می‌تواند باعث درد شود.

•    گل مژه:

عفونت بلفاریت می‌تواند یک گره یا برجستگی روی پلک ایجاد کند. به این حالت گل‌مژه یا شالازیون می‌گویند. این عارضه ممکن است بسیار دردناک باشد و ناحیه اطراف برآمدگی آن معمولاً بسیار حساس باشد و در هنگام لمس با درد همراه باشد، شالازیون معمولاً دردناک نیست.

چه عواملی باعث درد در مداری می‌شوند؟

درد چشم احساس شده در داخل چشم ممکن است ناشی از شرایط زیر باشد:

•    گلوکوم:

این وضعیت با افزایش فشار داخل چشم یا فشار داخل چشم ایجاد می‌شود. دیگر علایم گلوکوم شامل حالت تهوع، سردرد و ازدست‌دادن بینایی است. افزایش ناگهانی فشار که گلوکوم بسته شدن زاویه حاد نامیده می‌شود، یک وضعیت اضطراری است و برای جلوگیری از کاهش دائمی بینایی، درمان فوری لازم است.

•    نوریت بینایی:

اگر عصبی که از پشت کره چشم را به مغز متصل می‌کند، معروف به عصب بینایی، ملتهب شود، ممکن است باعث چشم درد شود. این یک نوع بیماری خودایمنی یا یک عفونت باکتریایی یا ویروسی است که ممکن است باعث التهاب شود.

•    سینوزیت:

عفونت سینوس‌ها می‌تواند باعث ایجاد فشار در پشت چشم شود. همان‌طور که می‌تواند باعث ایجاد درد در یک یا هر دو چشم شود.

•    میگرن:

چشم درد یکی از عوارض جانبی شایع حملات میگرنی است.

•    جراحت:

صدمات نفوذی به چشم که می‌تواند در صورت برخورد فرد با جسم یا تصادف رخ دهد، می‌تواند باعث چشم درد شود.

•    التهاب عنبیه:

درحالی‌که غیرمعمول است، التهاب در عنبیه چشم می‌تواند باعث درد عمیق چشمی شود.

چه زمانی درد چشم به درمان فوری نیاز دارد؟

اگر علاوه بر چشم درد، کاهش بینایی را نیز تجربه کنید، این ممکن است نشانه‌ای از یک وضعیت اضطراری باشد.

 علایم دیگری که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند عبارتند از:

•    چشم درد شدید

•     چشم درد ناشی از ضربه یا قرارگرفتن در معرض ماده شیمیایی یا نور

•    دل‌درد و استفراغ همراه با چشم درد

•    درد بسیار شدید که در آن لمس چشمان غیرممکن است

•    تغییرات ناگهانی و چشمگیر

درد چشم چگونه درمان می‌شود؟

درمان درد چشم به علت درد بستگی دارد.

متداول‌ترین روش‌های درمانی عبارتند از:

•    مراقبت در منزل:

بهترین روش برای درمان بسیاری از شرایطی که باعث درد چشم می‌شود، این است که به چشم خود استراحت دهید. خیره شدن به صفحه کامپیوتر یا تلویزیون می‌تواند باعث خستگی چشم شود، بنابراین ممکن است پزشک شما را ملزم به استراحت با چشمان پوشیده برای یک روز یا بیشتر می‌کند.

•    عینک:

اگر مرتباً از لنز استفاده می‌کنید، با استفاده از عینک به قرنیه چشم خود فرصت دهید تا بهبود یابد.

•    کمپرس آب گرم:

پزشکان ممکن است به افراد مبتلا به بلفاریت یا استایز دستور دهند حوله‌های مرطوب و گرم را روی چشم‌های خود قرار دهند. این به رفع غده چربی یا فولیکول مو کمک می‌کند.

•    شستشوی چشم:

اگر جسم خارجی یا ماده شیمیایی به چشم شما وارد شد، چشم خود را با آب یا محلول نمکی شستشو دهید تا مواد تحریک‌کننده شسته شود.

•    آنتی‌بیوتیک‌ها:

از قطره‌های ضد باکتری و آنتی بیوتیک خوراکی ممکن است برای درمان عفونت چشم که باعث درد می‌شود، از جمله ملتحمه و خراش قرنیه استفاده شود.

•    آنتی‌هیستامین‌ها:

قطره‌های چشم و برخی دارو‌ها می‌توانند به کاهش درد همراه با آلرژی در چشم کمک کنند.

•    قطره چشم:

افراد مبتلا به گلوکوم ممکن است از قطره‌های چشمی برای کاهش فشار ایجاد شده در چشم خود استفاده کنند.

•    کورتیکواستروئید‌ها:

در مورد عفونت‌های جدی‌تر، مانند التهاب عصبی و التهاب بافت قوه چشم، پزشک ممکن است به شما کورتیکواستروئید بدهد.

•    دارو‌های مسکن:

اگر درد شدید است و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار داده است، ممکن است پزشک برای تسکین درد تا زمان درمان بیماری، داروی مسکن را برای شما تجویز کند.

•    عمل جراحی:

گاهی اوقات برای ترمیم آسیب‌های ایجاد شده توسط جسم خارجی یا سوختگی به عمل جراحی نیاز است. بااین‌حال، این موارد خیلی نادر هستند. افراد مبتلا به گلوکوم ممکن است برای بهبود، به تخلیه چشم نیاز به درمان با لیزر داشته باشند.

اگر درد چشم درمان نشود چه اتفاقی می‌افتد؟

بیشترین چشم‌دردها بدون درمان یا با درمان‌های جزئی برطرف می‌شوند. درد چشم و شرایط زمینه‌ای هستند که به‌ندرت منجر به آسیب دائمی چشم می‌شوند. بااین‌حال، همیشه این‌طور نیست. برخی از شرایطی که باعث درد چشم می‌شوند نیز ممکن است مشکلاتی ایجاد کنند که در صورت عدم درمان بدتر می‌شوند.

به‌عنوان‌مثال، درد و علایم ناشی از گلوکوم نشانه یک مشکل قریب‌الوقوع است. در صورت عدم تشخیص و درمان، گلوکوم می‌تواند باعث مشکلاتی در بینایی و در نهایت نابینایی کامل شود. بینایی خیلی حائز اهمیت است. اگر احساس چشم درد می‌کنید که ناشی از چیزی مانند مژه در چشم نیست، دراسرع‌وقت به پزشک مراجعه کنید.

چگونه می‌توانید از چشم درد جلوگیری کنید؟

پیشگیری از درد چشم با محافظت از چشم شروع می‌شود. موارد زیر روش‌هایی است که می‌توانید با انجام آن‌ها از چشم درد جلوگیری کنید:

•    از عینک محافظ استفاده کنید:

هنگام استفاده از عینک یا عینک ایمنی هنگام ورزش، تمرین، چمن‌زنی یا کار با ابزار دستی از بسیاری از عوامل چشم درد مانند خراش و سوختگی جلوگیری کنید. کارگران ساختمانی، جوشکار‌ها و افرادی که در اطراف اشیایی که موادی پرت می‌کنند، مواد شیمیایی یا وسایل جوشکاری کار می‌کنند، همیشه باید از تجهیزات محافظ چشم استفاده کنند.

•    بااحتیاط از مواد شیمیایی استفاده کنید:

مواد شیمیایی مستقیم و عوامل قوی مانند پاک‌کننده‌های خانگی، شوینده‌ها و کنترل آفات. هنگام اسپری کردن با مواد شیمیایی آن‌ها را از بدن خود دور بگیرید.

•    هنگام انتخاب اسباب‌بازی‌های کودکانه دقت کنید:

از دادن اسباب‌بازی که می‌تواند به چشم آسیب برساند به کودک خود، خودداری کنید. اسباب‌بازی‌های دارای اجزای پر از فنر، اسباب‌بازی‌هایی که شلیک می‌کنند و شمشیر‌های بازی، اسلحه‌ها و توپ‌های تندرست می‌توانند به چشم کودک صدمه بزنند.

•    بهداشت لنز‌های چشمی:

لنز خود را کاملاً و به طور منظم تمیز کنید. به طور مدام از لنز استفاده نکنید گاهی لنز‌ها را برداشته و با پوشیدن عینک به چشمای خود استراحت دهید. از لنز‌های موقت بیش از زمان درنظر گرفته شده استفاده نکنید.

پربیننده ترین طاعون به تهران رسید؟ طاعون به شهرهای مازندران و خراسان شمالی هم رسید نشانه های وجود لخته خون در بدن کرونا در مازندران اوج گرفت کاهش ۶۷ درصدی خطر مرگ کرونا با داروی آنتی‌ بادی آسترازنکا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چشم تواند باعث مواد شیمیایی ایجاد می شود چشم می تواند باعث چشم درد اسباب بازی ایجاد شده چشم ایجاد جسم خارجی درد شدید داخل چشم باعث درد چشم خود درد چشم درد شود لنز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!

بهار معینی، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آن ها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟