Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@06:40:11 GMT

قارچ سیاه چهره کرونا را سیاه‌تر کرد

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۰۸۶۶

قارچ سیاه چهره کرونا را سیاه‌تر کرد

کرونا از حدود ۱۹ ماه پیش تاکنون با پنج جهش ایران را درگیر کرده است؛ در واریانت‌های جدید عفونت قارچ سیاه در کنار جولان این ویروس مرگبار علامت سوال‌های بیشتری را پیش روی افراد قرار داده است.

هر بار که این ویروس رنگ عوض می‌کند، ترس در وجود افرادی که وحشت از این میهمان ناخوانده کنگر خورده و لنگر انداخته دارند، بیشتر می‌شود، این بار قارچ سیاه، بازی رنگ کروناست که به نوعی عفونت قارچی است که افراد دارای سیستم ایمنی پایین و بیماران دیابتی و فشارخون بالا را بیشتر درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قارچ سیاه یا «موکورمایکوزیس» یک عفونت قارچی غیرمسری و قابل درمان است که در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا و نقص سیستم ایمنی دارند بیشتر نمایان می‌شود، همچنین تضعیف سیستم ایمنی براثر ابتلا به کرونا در افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، ممکن است منجر به ابتلا به قارچ سیاه شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های عفونی آمریکا می‌گوید قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخم‌های پوستی وارد بدن انسان می‌شود و روی سینوس‌ها تاثیر می‌گذارد.

یک علت ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا می‌تواند این باشد که قارچ از طریق مرطوب ‌کننده‌ها یا دستگاه‌های اکسیژن حاوی آب آلوده به بیماران منتقل شده باشد. عفونت اما از طریق فرد به فرد قابل سرایت نیست. علت نامگذاری نیز آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرا می‌گیرد.

این عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر ابتلا به این عفونت را ۵۴ درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است.

در مورد علایم قارچ سیاه باید گفت این عفونت روی سینوس‌ها، مغز و ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و می‌تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران سرطانی خطرناک باشد. پزشکان می‌گویند ممکن است ارتباطی میان این بیماری و داروهای استروئید (کورتون) که برای درمان کووید به کار می‌رود وجود داشته باشد. بطور معمول بدن قادر به دفع این آلودگی قارچی هست و کسانی که دارای یک سیستم ایمنی بشدت ضعیف هستند، مثلا بیمارانی که پیوند عضو داشته‌اند یا بیماران سرطانی، احتمالا نمی‌توانند در برابر آن مقاومت کنند.
 

قارچ سیاه در افراد سالم ایجاد عفونت نمی‌کند

دکتر ایلاد علوی فلوشیپ بیماری‌های عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند گفت: موکورمایست‌ها (قارچ سیاه) در سراسر محیط به ویژه در گرد و غبار، خاک، چوب پوسیده و  محیط‌های مرطوب وجود دارد و پیوسته از طریق تنفس وارد بدن ما می‌شود اما در افراد سالم قادر به ایجاد عفونت نیست.

وی افزود: قارچ سیاه در افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، سرطان، نوتروپنی، پیوند عضو و در صورت مصرف طولانی مدت با دوز بالای استروئیدها می‌توانند منجر به موکورمایکوزیس (عفوت قارچ سیاه) شوند.

این متخصص، تشخیص به موقع را در کنترل و مدیریت این بیماری که همراه با مرگ و میر بالایی است، بسیار مهم عنوان کرد و اظهار داشت: برای تشخیص موکورمایکوزیس از روش‌های آزمایشگاهی، نمونه برداری بافتی و روش‌های تصویربرداری مغز، سینوس‌ها و ریه‌ها استفاده می‌شود.

وی مدیریت ریسک فاکتورها و تجویز داروهای ضدقارچ  از جمله آمفوتریسین B لیپوزومال و در صورت نیاز اقدامات جراحی را جزو برنامه های درمانی این بیماری عنوان کرد و اضافه کرد: شروع درمان منوط به نتایج تست های تشخیصی نبوده و لازم است درمان‌های مناسب در اسرع وقت شروع شود.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت ریسک فاکتورها به ویژه کنترل دقیق قند خون بیمار و تجویز منطقی و مناسب کورتیکواستروئیدها در کووید ۱۹ علاوه بر کمک به درمان موکورمایکوزیس، نقش مهمی در پیشگیری از بروز این بیماری دارند.
 

قارچ سیاه فرصت طلب

دکتر محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز درباره قارچ سیاه گفت: «موکورمایکوزیس» یا همان قارچ سیاه یک عفونت قارچی جدی است که فرصت طلب بوده و در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، نقص ایمنی بدن دارند، شایع است.

وی درباره چگونگی ورود این بیماری به بدن انسان یادآور می شود: قارچ سیاه در افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان به مدت طولانی بستری هستند نیز دیده می شود و این عفونت از طریق بینی، دهان و چشم وارد بدن می شود و خوردن غذای آلوده نیز در بروز قارچ سیاه نقش دارد.

گویا با اشاره به اینکه این عفونت از حدقه چشم به مغز سرایت کرده و می تواند ریه ها و دستگاه گوارش را نیز درگیر کند، خاطرنشان می کند: یکی از علایم حمله قارچ به رگ‌های خونی است که منجر به تشکیل لخته‌های خون و مرگ بافت اطراف آن به دلیل از دست دادن خون‌رسانی می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر این عفونت مغز را درگیر کند، در این صورت علایم ممکن است شامل سردرد یک طرفه در پشت چشم، درد صورت، تب و گرفتگی بینی باشد که به ترشحات سیاه و سفید و سینوزیت حاد همراه با تورم چشم تبدیل می‌شود. علایم بیماری قارچ سیاه ریوی نیز شامل تب، سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس است و می تواند به صورت تاول یا زخم و ضایعات پوستی ظاهر و ناحیه آلوده سیاه شود.
 

بیماری قارچ سیاه در برخی بیماران کرونایی

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص بیماری قارچ سیاه گفت: بیماری قارچ سیاه در برخی از بیماران کرونایی دیده می شود که متاسفانه به علت تزریق کورتون ها و یا وضعیت بیماری خود فرد ممکن است زمینه بروز بیماری قارچ سیاه شکل بگیرد.

علیرضا رییسی اظهار داشت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد در بیماران کرونایی که مدت بستری آنها طولانی شده تعدادی از بیماران به بیماری قارچ سیاه مبتلا می شوند و اکنون بیماری کرونا در کشور روند نزولی گرفته و اگر تا آبان ماه سرعت واکسیناسیون را بیشتر کنیم می‌توانیم با خیال راحت‌تری وارد فصل سرما شویم.
 

فوت ۳۰ درصد مبتلایان به قارچ سیاه

دکتر صالح محبی فوق تخصص گوش، حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) گفت: ۳۰ درصد مبتلایان به قارچ سیاه که به دلیل ابتلا به کرونا دچار این بیماری شدند، به دلیل درگیری مغز با آن، جان خود را از دست داده‌اند،۵۰ درصد مبتلایان به قارچ سیاه با اقدامات درمانی کنترل شدند و ۲۰ درصد دیگر مبتلایان تحت اعمال جراحی قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه قارچ سیاه بیماری شناخته شده ای است، اظهار داشت: این قارچ جریان خونی را که بافت عفونی از آن می‌گذرد، مسدود می‌کند و این بافت مرده است که به جای خود قارچ باعث تغییر رنگ پوست افراد می شود.

صالحی، مصرف زیاد کورتون را باعث بروز قارچ سیاه در مبتلایان به کرونا دانست و ادامه داد: وقتی که فرد مبتلا به کرونا، قندخون و سطح اکسیژنش بالا باشد، بروز قارچ سیاه به ویژه در ناحیه سینوس ها، مغز و چشم زیاد خواهد بود و باعث شعله‌ورشدن بیماری می شود.

وی تصریح کرد: درمان این بیماری سخت بوده و اولویت،  تشخیص، نمونه برداری، برداشتن ترشحات و درمان طبی و استفاده از داروهای ضد قارچ است.


قارچ سیاه به صورت همه‌گیری بروز نمی‌کند

دکتر داوود یادگاری متخصص بیماری‌های عفونی نیز گفت: قارچ سیاه به صورت همه گیری بروز نمی‌کند و در ایران هم همه گیر نشده و جای نگرانی نیست.

وی با بیان اینکه به دنبال شیوع همه گیری کرونا، این بیماری در مبتلایان به کرونا در هند مشاهده شد و اخیرا در ایران نیز موارد ابتلا به قارچ سیاه هفته ای دو مبتلا در بیمارستان های کشور مشاهده شده و باید سریع تشخیص و اقدامات درمانی انجام شود.

او تصریح کرد: باید توسط یک تیم پزشکی شامل متخصصان عفونی، گوش، حلق و بینی و چشم، اقدامات درمانی انجام شود.

یادگاری توضیح داد: قارچ سیاه معمولاً از دهان یا بینی شروع می‌شود و از طریق چشم وارد سیستم عصبی مرکزی می‌شود، تورم یک طرفه صورت، سردرد، احتقان در بینی و سینوس، ضایعات سیاه به سرعت در حال رشد در سراسر بینی یا قسمت فوقانی دهان، تب و تورم چشم می‌تواند در اثر سینوس یا مغز ایجاد شود.

به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ممکن است چشم‌ها برآمده باشند و تب، سرفه، درد قفسه سینه و دشواری در تنفس یا خلط خونی و نیز در هنگام درگیری ریه‌ها و شکم درد، حالت تهوع، استفراغ و خونریزی در هنگام درگیری دستگاه گوارش ایجاد شود.

یادگاری تصریح کرد: این بیماری حالت تهاجمی دارد و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود با ورود به بافت و جدار عروق، منجر به بروز ترشحات سیاه رنگ شده و به خصوص صورت دچار تیرگی و کمبودی می شود، اولین علایم بروز قارچ سیاه درد اعصاب در ناحیه چشم و بینی است و حتی باعث برون زدگی چشم، خونریزی بینی و کام می شود و خطر تهاجمی به مغز دارد.

این پزشک اظهار داشت: داروهای درمان قارچ سیاه کمیاب و بسیار گران است و باید به مدت طولانی مصرف شود، در غیر اینصورت، چشم یا سینوس های فرد مبتلا باید تخلیه شوند.

یادگاری افزود: افرادی که به کرونا مبتلا می شوند اگر کورتون برای آنها مورد استفاده قرار می گیرد باید قندخونشان بصورت مرتب کنترل شود تا دچار قارچ سیاه نشوند.

حال امیدواریم که با تسریع واکسیناسیون دیگر شاهد واریانت‌ها یا جهش‌های جدید کرونا در کشور نباشیم البته تسریع در واکسیناسیون همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم هنوز یک ضرورت است./ ایرنا 

«قارچ سیاه» به ایران رسید/ داروی این عفونت نایاب شد/ نابینایی؛ نتیجه درمان نشدن کرونایی‌های مبتلا به عفونت قارچ سیاه ابتلای همه کرونایی‌ها به قارچ سیاه تکذیب شد/ این عفونت همیشه در آی‌‌سی‌یوها وجود داشت چرا قارچ سیاه سراغ کرونایی‌ها می‌آید؟/ مصرف خودسرانه کورتون و خطر تخلیه چشم چرا برخی بیماران کووید ۱۹ به "قارچ سیاه" مبتلا می‌شوند؟ نحوه تشخیص و درمان قارچ سیاه در بیماران کرونایی عفونت «قارچ سیاه » در کنار کرونا جان می‌گیرد آیا کرونا علت بروز عفونت «قارچ سیاه» است؟ اینفوگرافیک/ همه چیز در مورد قارچ سیاه از بیماری قارچ سیاه چه می‌دانید؟ قارچ سیاه در کمین دیابتی‌ها قارچ سیاه به روایت تصویر

 

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید              

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیماری قارچ سیاه بیماری های عفونی بیماران کرونایی بروز قارچ سیاه قارچ سیاه قارچ سیاه قارچ سیاه عفونت قارچی سیستم ایمنی عفونت قارچ سینوس ها ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۰۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش روز پنجم، مرغ خامه‌ای

فراروـ  به نظر من به تعداد آشپز‌های دنیا روش‌های پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ می‌کند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، می‌تواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزه‌تر هم باشد. اگر از درست کردن مرغ‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون می‌خواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفت‌زده خواهید شد. مرغ خامه‌ای یکی از روش‌های خاص درست کردن مرغ است که در آن مرغ داخل سسی از شیر و خامه پخته می‌شود و طعم بسیار جذابی دارد. این غذا به دلیل داشتن مرغ و قارچ منبع غنی پروتئین است، همچنین به دلیل داشتن شیر و خامه در ترکیباتش دارای کلسیم بالایی است. اگر دوست دارید این روش خوشمزه را برای پخت مرغ امتحان کنید، در ادامه این مطلب با آموزش پخت مرغ خامه‌ای همراه ما باشید.

مواد لازم

سینه مرغ: ۲ عدد
قارچ: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سس سویا: ۱ قاشق غذاخوری
پنیر خامه ای: ۱ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
شیر: ۱ لیوان سرخالی
کره: ۲۵ گرم
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و پاپریکا: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا سینه‌های مرغ را (ترجیحا بدون استخوان) با نمک، فلفل و پاپریکا کمی ماساژ بدهید تا مزه دار شودف سپس تکه‌های مرغ را داخل روغن کمی سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز را پوست و خرد کنید. کره را داخل مای تابه بندازید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب شودف سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. وقتی پیاز کمی نرم و سبک شد، قارچ خرد شده را اضافه کنید و اجازه بدهید آب قارچ کشیده و قارچ سبک شود. در این مرحله شیر و خامه صبحانه را که از قبل با هم مخلوط کرده اید، داخل ماهی تابه بریزید و پنیر خامه‌ای را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا پنیر کاملا حل شود. نمک و فلفل سیاه و سس سویا را در این مرحله اضافه کنید و حالا تکه‌های مرغ سرخ شده را داخل سس بچینید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گزا را کم کنید. حدودا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است تا مرغ بپزد و سس خامه‌ای شما به غلظت برسد. در این مرحله مرغ خامه‌ای خوشمزه و خاص آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه‌های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.

۲ ـ برای پخت این غذا بهتر است از سینه مرغ بدون استخوان و یا فیله مرغ استفاده کنید. یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خون‌آبه نداشته باشد.

۳ ـ برای پخت این نوع مرغ بهتر است از پنیر خامه‌ای سبک و کم چرب استفاده کنید؛ زیرا خامه صبحانه و کره به اندازه کافی دارای مقادیری از چربی هستند.

۴ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

دیگر خبرها

  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • آموزش روز پنجم، مرغ خامه‌ای
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد