Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@01:17:31 GMT

چشم‌های بارانی کودک

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۳۵۴۵۶

چشم‌های بارانی کودک

سیستم اشکی شامل بخش ترشحی اشکی است که تولید اشک می‌کند. این اشک از راه‌های مختلف از چشم حفاظت می‌کند که عبارتند از: ضدعفونی کردن چشم، نرم کردن چشم و لایه اشکی که به عنوان یک سطح با قدرت انکساری بالا عمل می‌کند. سپس از طریق سیستم مجاری خروجی اشک خارج می‌شود.

آناتومی اشک
شامل غدد اصلی و فرعی که از دو طریق تولید اشک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
غدد اصلی اشکی در قسمت بالا و خارج کاسه چشم قرار گرفته و سیستم خروجی اشکی شامل پانکتوم‌ها (سوراخ‌ها) که در لبه داخلی پلک تحتانی و فوقانی قرار دارد و سپس از طریق کانال فوقانی و تحتانی اشک وارد کیسه اشکی می‌شود و این اشک از طریق مجرای خروجی به بینی وارد می‌شود. قبل از ورود به بینی یک دریچه وجود دارد که معمولا در ماه اول تولد دریچه باز است و اشک به راحتی خارج می‌شود.

اختلالات مادرزادی

این اختلالات شامل بسته بودن پانکتوم‌ها (سوراخ‌ها) یا فقدان آن‌ها است که باعث اشکریزش و ایجاد ترشح چرکی می‌شود.

درمان

در صورت فقدان پانکتوم (سوراخ)، نیاز به درمان ندارد، اما در صورت بسته بودن پانکتوم‌ها (سوراخ‌ها) می‌شود از روش‌های مختلف این پانکتوم‌ها (سوراخ‌ها) را باز کرد.

انسداد مادرزادی مجرای خروجی اشک

این حالت شایع است و شامل نقص در انتهای سیستم انتقالی اشک (دریچه) به مخاط بینی است. در شیرخواران به طور مشخص در دو تا شش هفتگی اشکریزش ایجاد می‌شود که می‌تواند همراه با عفونت ملتحمه باشد. در یک‌سوم کودکان انسداد دو طرفه می‌باشد.

درمان
درمان انسداد مجاری خروجی اشک به سن شیرخوار و علائم آن بستگی دارد. معمولا تا ۶ ماهگی مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند و نیاز به اقدام خاصی ندارد، مگر آنکه علائم اشکریزش همراه با عفونت باشد. اگر اشکریزش با عفونت چشم و ترشح همراه باشد، علاوه بر درمان موضعی، توصیه به ماساژ کیسه اشکی می‌شود. روش ماساژ صحیح باید توسط چشم‌پزشک به والدین یاد داده شود. در مواقعی که با عفونت کیسه اشکی همراه باشد و عفونت کیسه به اطراف گسترش یافته باشد، نیاز به بستری و درمان تزریق آنتی‌بیوتیک دارد. در صورت کنترل عفونت و نداشتن ترشح زیاد و چشم آرام توصیه به میل زدن در سن یکسالگی می‌شود، اما در صورت ترشح زیاد و عفونت و چشم ناآرام در سنین پایین‌تر هم میل زدن توصیه می‌شود. اکثرا اشکریزش خوب می‌شود. در

۵‌درصد موارد ممکن است بهبودی حاصل نشود و نیاز به میل زدن در یکسالگی باشد.

عفونت حاد کیسه اشکی
علامت این عفونت، قرمزی و تورم پوست قسمت داخلی نزدیک تیغه بینی همراه با عفونت کیسه اشکی است که به علت انسداد مجرای خروجی اشک اتفاق می‌افتد. در این حالت در نوزادان شیرخوار تا سه سالگی توصیه به بستری و درمان تزریقی آنتی‌بیوتیک می‌شود که بعد از درمان عفونت، میل زدن مجرای اشکی توصیه می‌گردد.

علت‌های دیگر اشکریزش چشم
۱- آب‌سیاه مادرزادی می‌باشد که با علامت اشکریزش بدون ترشح چرکی همراه با ترس از نور (فوتوفوبیا) و اندازه قرنیه بزرگ است.

۲- آنتروپیون یعنی برگشت پلک همراه مژه به سمت داخل که در بعضی از نوزادان اتفاق می‌افتد، این علامت با اشکریزش و گاهی عفونت چشم همراه است.

۳- جسم خارجی داخل قرنیه یکی دیگر از علامت‌های اشکریزش می‌باشد که با درد و یا بدون درد با چشمی ناآرام همراه است.

۴- عفونت ملتحمه و قرنیه می‌تواند با اشکریزش و ترشح همراه باشد.       منبع:زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عفونت چشم درمان عفونت چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کنیم عفونت لثه نگیریم؟

بهزاد هوشمند، جراح لثه گفت: در عفونت لثه سه عامل که هرکدام یک ضلع مثلث را تشکیل می‌دهند، نقش دارد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: مهم‌ترین عامل اصلی، بیماری‌های نسوج نگهدارنده دندان و لثه، پلاک میکروبی یا مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌هایی است که در محل اتصال لثه به دندان تشکیل می‌شوند و آهسته آهسته به شیار لثه نفوذ می‌کنند و محصول ناشی از سوخت و ساز میکروارگانیسم‌ها باعث می‌شود کیسه تشکیل شود و مهم‌ترین جزء این قضیه، پلاک میکروبی است.

وی در ادامه تاکید کرد: پس رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان عامل کلیدی اصلی است و میکروارگانیسم‌هایی که در محیط عفونی قرار دارند. عامل دوم، میزبان مستعد است. عامل سوم، مواد غذایی است. اگر فرد مسواک نزند، تغذیه مناسب هم نداشته باشد و عادات موضعی مضر نیز داشته باشد، مستعد بیماری لثه می‌شود.

هوشمند در ادامه گفت: عفونت‌های لثه یک فاکتور خطر واقعی برای بسیاری از بیماری‌های عمومی به حساب می‌آید. این بیماری‌ها شامل دیابت، عروق کرونر، گرفتگی عروق مغزی حتی روماتیسم مفصلی، انواع بیماری‌های روحی ـ روانی و افسردگی است.

این جراح لثه در پایان با اشاره به اینکه شیار لثه یعنی محل اتصال دندان به لثه ۱ تا ۱.۸ میلی متر عمق دارد، خاطرنشان کرد: از طریق شیار لثه مایعی ترشح می‌شود که این مایع مشتق شده از جریان خون است. این مایع به بزاق وصل شده و ما هنگام غذاخوردن آن را به دستگاه گوارش‌مان وارد می‌کنیم. بخش اول هضم و جذب به‌واسطه این‌ها صورت می‌گیرد؛ بنابراین مهم‌ترین جزء کمک به پیشگیری از بیماری‌های لثه، رعایت مناسب بهداشت دهان است.

دیگر خبرها

  • چه کنیم عفونت لثه نگیریم؟
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • روز‌های بارانی و لطیف گیلان
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل