Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  گل مژه در بیشتر موارد در زیر پلک ایجاد می‌شود، اما در برخی موارد می‌تواند درون آن ایجاد شود. گل مژه‌های خارجی ممکن است زرد رنگ و حاوی چرک باشند درحالیکه گل مژه‌های داخل پلک دردناک‌تر هستند.

در ساده‌ترین تعریف گل مژه (Sty) تورم پلک چشم همراه با تورم است. در اغلب موارد این عارضه توسط یک باکتری بنام استافیلوکوکوس ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 این توده غالبا دردناک و قرمز رنگ و ظاهری شبیه جوش دارد. اگرچه گل مژه در بیشتر موارد در زیر پلک ایجاد می‌شود، اما در برخی موارد می‌تواند درون آن ایجاد شود. گل مژه‌های خارجی ممکن است زرد رنگ و حاوی چرک باشند درحالیکه گل مژه‌های داخل پلک دردناک‌تر هستند. استفاده از کمپرس گرم می‌تواند به خارج شدن چرک از گل مژه کمک کرده و باعث بهبود درد و تورم شود.

در بیشتر موارد این عارضه پس از یک هفته، بدون اعمال درمان خاص بهبود می‌یابد.

چند نکته از گل مژه که باید بدانید:
• گل مژه می‌تواند دردناک باشد، اما در اغلب موارد یک عفونت خود بهبود شونده است و بدون مداخله-ی پزشکی درمان می‌شود.

• اگر گل مژه بیش از یک هفته ادامه پیدا کند، می‌تواند بینایی را تحت تاثیر قرار دهد و باید اقدامات پزشکی اعمال گردد.

• درمان‌های خانگی برای گل مژه شامل کمپرس گرم و دارو‌های ضد درد می‌باشد.

• گل مژه در مواردی می‌تواند هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد و ایجاد بیش از یکی از آن در یک چشم نیز شایع است.

شایع‌ترین علائم گل مژه عبارتند از:
توده بر روی پلک
افتادگی پلک
تورم پلک
تاری دید
قرمزی و درد
حساسیت به نور
اشک
احساس سوزش
احساس ناراحتی هنگام پلک زدن
احساس وجود جسم خارجی در چشم

خارش چشم

در صورتی که علائم بیش از یک هفته پایدار باشد و باعث ایجاد مشکلات بینایی، دردناک شدن، خونریزی یا انتشار به دیگر قسمت‌های صورت شود باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه شود.

گل مژه خارجی
گل مژه خارجی در لبه خارجی پلک تظاهر می‌یابد و می‌تواند زرد و پر از چرک باشد و هنگام لمس دردناک شود. عفونت در هریک از موارد زیر می‌تواند عامل ایجاد کننده آن باشد:

۱) فولیکول مژه: سوراخ کوچک پوست که در آن مژه رشد می‌کند.

۲) غدد سبابه: این غدد به فولیکول مژه وصل است و ماده‌ای تحت عنوان سبوم (Sebum) ترشح می-کند. سبوم باعث چرب نگه داشتن مژه‌ها شده و از خشکی آن ممانعت می‌کند.

۳) غدد آپوکرین: این غدد نیز از خشکی مژه‌ها جلوگیری می‌کند، ترشحات این غده عرق بر روی فولیکول مژه تخلیه می‌شود.

گل مژه داخلی
این توده به درون پلک گسترش می‌یابد. بطور کلی گل مژه‌های داخلی دردناک‌تر هستند و بیشتر بدلیل عفونت غدد میبومین که مسئول تولید و ترشح مایع چربی در چشم است ایجاد می‌شود. ترشحات این غدد منجر به مرطوب نگه داشته شدن چشم می‌شود.

چه عواملی باعث ایجاد گل مژه می‌شود؟
• استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی تاریخ مصرف گذشته
• پاک نکردن لوازم آرایشی قبل از خوابیدن
• ضد عفونی نکردن لنز قبل از استفاده از آن
• خارج کردن لنز از چشم بدون شستشوی دست‌ها
• تغدیه نامناسب و فقدان خواب کافی
• اگر یکی از اعضای خانواده به گل مژه دچار شود، بقیه افراد بمنظور کاهش انتقال عفونت بهتر است از لباس و حوله مشترک با او استفاده نکنند.

درمان گل مژه
اغلب اوقات گل مژه بدون اقدام خاص درمانی، خودبخود بهبود می‌یابد و بهتر است خودتان به تخلیه محتویات گل مژه اقدام نکنید. کمپرس گرم که به آرامی روی چشگ گذاشته شود می‌تواند به بهبود علائم کمک شایانی کند.

استفاده از آب داغ بخصوص اگر برای شخص دیگری از جمله کودکان باشد، باید با احتیاط کامل صورت گیرد.

کمپرس باید حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه تا ۳-۴ بار در روز بر روی چشم گذاشته شود. درصورتی که گل مژه دردناک باشد استفاده از دارو‌های مسکن می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

درمان خانگی برای رفع پف چشم
هنگامی که گل مژه بسیار دردناک باشد پزشک ممکن است با لانست اقدام به تخلیه چرک آن کند. از انجام این کار در خانه پرهیز کنید.

در صورت پایدار بودن علائم تجویز قطره‌های آنتی بیوتیک انجام می‌شود.

بهتر است در طول این دوره از استفاده از لوازم آرایشی و لنز‌های چشمی پرهیز شود.

عوارض گل مژه گرچه نادر است، اما گاهی اوقات ممکن است رخ دهد. این موارد شامل:

۱) کیست میبومین
در صورت انسداد این غده با گل مژه می‌تواند منجر به کیست شود که به آسانی قابل درمان است.

۲) سلولیت پرودیستال
این مورد هنگامی که چرک به بافت‌های اطراف چشم گسترش یابد ایجاد می‌شود. لایه‌های اطراف پوست چشم متورم و قرمز می‌شوند که این عارضه نیز به راحتی درمان می‌شود.

چند نسخه طبیعی و کارآمد برای درمان گل مژه:

• کمپرس گرم روی گل مژه چشم
پارچه را درون آب داغ خیس کنید، سپس آن را بچلانید، تاآب‌های اضافی از آن خارج شود. هنگامی که گرمای پارچه قابل تحمل شد، آن را بر روی پلک بسته خود قرار دهید. تا زمانی که پارچه سرد شود و گرمای خود را از دست بدهد، این کار را ۴ یا ۵ بار در روز انجام دهید.

• ماساژ با شامپو کودک
چند قطره شامپوی خردسال که چشم را نمی‌سوزاند را روی انگشت خود بمالید و به آرامی پلک‌های خود را ماساژ دهید. انجام مداوم این کار باعث تخلیه عفونت داخل گل مژه خواهد شد.

• درمان با چای کیسه‌ای
چای کیسه‌ای را به مدت یک دقیقه، در آب گرم خیس کنید. بعد چای را روی گل مژه بگذارید، تا زمانی که کیسه سرد شود. اگر گل مژه، درون پلک است، چای کیسه‌ای را روی پلک قرار دهید.

همچنین، میتوانید از چای کیسه‌ای که قبلا مصرف شده، نیز استفاده کنید. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.

• درمان موثر با سرکه سیب
سرکه سیب با دارا بودن خواص ضد میکروبی به کاهش تورم و از بین بردن عفونت کمک می‌کند. دو قاشق چایخوری سرکه سیبیک فنجان آب داغ و پنبه بردارید. ابتدا سرکه را در آب حل کنید و پنبه را در آن خیس کنید و به مدت یکیا دو دقیقه روی گل مژه قرار دهید.

این کار را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار کنید.

• زردچوبه، یک آنتی باکتریال کارآمد
زردچوبه یک ضد عفونی کننده عالی است و اغلب برای درمان عفونت‌های موضعی و داخلی استفاده می‌شود. برای درمان گل مژه مقداری زردچوبه را در آب حل کنید و ۲-۳ بار در روز چشم خود را با آن شستشو دهید.

منبع : فرارو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها گل مژه درمان گل مژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۰۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن درد می‌گیریم؟

آفتاب‌‌نیوز :

با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

* مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

* کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

* آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

* دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

* لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آن‌ها را سفت کند و حرکت آن‌ها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.

* روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

* درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

* فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آن‌ها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

* آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

* پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

* سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

* تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آن‌ها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

* بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

* اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

* پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

* دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

* دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

* درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • ایجاد بیش از ۱۱ هزار شغل در استان در سال گذشته
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟