Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@09:22:46 GMT

برای درمان گل مژه چه باید کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۰۸۵۴

در ساده‌ترین تعریف گل مژه (Sty) تورم پلک چشم همراه با تورم است. در اغلب موارد این عارضه توسط یک باکتری بنام استافیلوکوکوس ایجاد می شود.

  به گزارش فرارو، این توده غالبا دردناک و قرمز رنگ و ظاهری شبیه جوش دارد. اگرچه گل مژه در بیشتر موارد در زیر پلک ایجاد می شود، اما در برخی موارد می تواند درون آن ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
گل مژه های خارجی ممکن است زرد رنگ و حاوی چرک باشند درحالیکه گل مژه های داخل پلک دردناک‌تر هستند. استفاده از کمپرس گرم می تواند به خارج شدن چرک از گل مژه کمک کرده و باعث بهبود درد و تورم شود.

در بیشتر موارد این عارضه پس از یک هفته، بدون اعمال درمان خاص بهبود می یابد.

 

چند نکته از گل مژه که باید بدانید:

• گل مژه می تواند دردناک باشد، اما در اغلب موارد یک عفونت خود بهبود شونده است و بدون مداخله-ی پزشکی درمان می شود.

• اگر گل مژه بیش از یک هفته ادامه پیدا کند، می تواند بینایی را تحت تاثیر قرار دهد و باید اقدامات پزشکی اعمال گردد.

• درمان های خانگی برای گل مژه شامل کمپرس گرم و دارو‌های ضد درد می باشد.

• گل مژه در مواردی می تواند هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد و ایجاد بیش از یکی از آن در یک چشم نیز شایع است.

 

شایع‌ترین علائم گل مژه عبارتند از:

توده بر روی پلک

افتادگی پلک

تورم پلک

تاری دید

قرمزی و درد

حساسیت به نور

اشک

احساس سوزش

احساس ناراحتی هنگام پلک زدن

احساس وجود جسم خارجی در چشم

خارش چشم

در صورتی که علائم بیش از یک هفته پایدار باشد و باعث ایجاد مشکلات بینایی، دردناک شدن، خونریزی یا انتشار به دیگر قسمت های صورت شود باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه شود.

 

گل مژه خارجی

گل مژه خارجی در لبه خارجی پلک تظاهر می یابد و می تواند زرد و پر از چرک باشد و هنگام لمس دردناک شود. عفونت در هریک از موارد زیر می تواند عامل ایجاد کننده آن باشد:

۱) فولیکول مژه: سوراخ کوچک پوست که در آن مژه رشد می کند.

۲) غدد سبابه: این غدد به فولیکول مژه وصل است و ماده ای تحت عنوان سبوم (Sebum) ترشح می-کند. سبوم باعث چرب نگه داشتن مژه ها شده و از خشکی آن ممانعت می کند.

۳) غدد آپوکرین: این غدد نیز از خشکی مژه ها جلوگیری می کند، ترشحات این غده عرق بر روی فولیکول مژه تخلیه می شود.

   

گل مژه داخلی

این توده به درون پلک گسترش می یابد. بطور کلی گل مژه های داخلی دردناک تر هستند و بیشتر بدلیل عفونت غدد میبومین که مسئول تولید و ترشح مایع چربی در چشم است ایجاد می شود. ترشحات این غدد منجر به مرطوب نگه داشته شدن چشم می شود.

چه عواملی باعث ایجاد گل مژه می شود؟

• استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی تاریخ مصرف گذشته

• پاک نکردن لوازم آرایشی قبل از خوابیدن

• ضد عفونی نکردن لنز قبل از استفاده از آن

• خارج کردن لنز از چشم بدون شستشوی دست ها

• تغدیه نامناسب و فقدان خواب کافی

• اگر یکی از اعضای خانواده به گل مژه دچار شود، بقیه افراد بمنظور کاهش انتقال عفونت بهتر است از لباس و حوله مشترک با او استفاده نکنند.

   

درمان گل مژه

اغلب اوقات گل مژه بدون اقدام خاص درمانی، خودبخود بهبود می یابد و بهتر است خودتان به تخلیه محتویات گل مژه اقدام نکنید. کمپرس گرم که به آرامی روی چشگ گذاشته شود می تواند به بهبود علائم کمک شایانی کند.

استفاده از آب داغ بخصوص اگر برای شخص دیگری از جمله کودکان باشد، باید با احتیاط کامل صورت گیرد.

کمپرس باید حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه تا ۳-۴ بار در روز بر روی چشم گذاشته شود. درصورتی که گل مژه دردناک باشد استفاده از دارو‌های مسکن می تواند به کاهش درد کمک کند.

بیشتر بخوانید مگس پران چشم چیست و آیا برای چشم خطرناک است؟ گلوکوم یا آب سیاه چشم چیست و چه علائمی دارد؟ درمان خانگی برای رفع پف چشم هنگامی که گل مژه بسیار دردناک باشد پزشک ممکن است با لانست اقدام به تخلیه چرک آن کند. از انجام این کار در خانه پرهیز کنید.

در صورت پایدار بودن علائم تجویز قطره های آنتی بیوتیک انجام می شود.

 

بهتر است در طول این دوره از استفاده از لوازم آرایشی و لنز‌های چشمی پرهیز شود.

عوارض گل مژه گرچه نادر است، اما گاهی اوقات ممکن است رخ دهد. این موارد شامل:

۱) کیست میبومین

در صورت انسداد این غده با گل مژه می تواند منجر به کیست شود که به آسانی قابل درمان است.

۲) سلولیت پرودیستال

این مورد هنگامی که چرک به بافت های اطراف چشم گسترش یابد ایجاد می شود. لایه های اطراف پوست چشم متورم و قرمز می شوند که این عارضه نیز به راحتی درمان می شود.

چند نسخه طبیعی و کارآمد برای درمان گل مژه:

• کمپرس گرم روی گل مژه چشم

پارچه را درون آب داغ خیس کنید، سپس آن را بچلانید، تاآب های اضافی از آن خارج شود. هنگامی که گرمای پارچه قابل تحمل شد، آن را بر روی پلک بسته خود قرار دهید. تا زمانی که پارچه سرد شود و گرمای خود را از دست بدهد، این کار را ۴ یا ۵ بار در روز انجام دهید.

• ماساژ با شامپو کودک

چند قطره شامپوی خردسال که چشم را نمی سوزاند را روی انگشت خود بمالید و به آرامی پلک های خود را ماساژ دهید. انجام مداوم این کار باعث تخلیه عفونت داخل گل مژه خواهد شد.

 

• درمان با چای کیسه‌ای

چای کیسه‌ای را به مدت یک دقیقه، در آب گرم خیس کنید. بعد چای را روی گل مژه بگذارید، تا زمانی که کیسه سرد شود. اگر گل مژه، درون پلک است، چای کیسه‌ای را روی پلک قرار دهید.

همچنین، میتوانید از چای کیسه ای که قبلا مصرف شده، نیز استفاده کنید. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.

 

• درمان موثر با سرکه سیب

سرکه سیب با دارا بودن خواص ضد میکروبی به کاهش تورم و از بین بردن عفونت کمک می کند. دو قاشق چایخوری سرکه سیبیک فنجان آب داغ و پنبه بردارید. ابتدا سرکه را در آب حل کنید و پنبه را در آن خیس کنید و به مدت یکیا دو دقیقه روی گل مژه قرار دهید.

این کار را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار کنید.

• زردچوبه، یک آنتی باکتریال کارآمد

زردچوبه یک ضد عفونی کننده عالی است و اغلب برای درمان عفونت های موضعی و داخلی استفاده می شود. برای درمان گل مژه مقداری زردچوبه را در آب حل کنید و ۲-۳ بار در روز چشم خود را با آن شستشو دهید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تورم درمان مشکلات پزشک پوست رشد خواب خانواده کودکان مسکن چای پنبه پزشک پنبه خانواده درمان مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۰۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟