Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@03:34:35 GMT

درمان چشم‌هايي که قي مي‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۸۶۷۲

درمان چشم‌هايي که قي مي‌کند

خبرگزاري آريا -

عمده‌ترين علت قي کردن چشم، عفونت و آلودگي باکتريايي، ويروسي و قارچي است
بي‌شک مواجهه با چشم‌هاي قي کرده پس از بيدار شدن از خواب صبحگاهي براي هيچ‌کس خوشايند نيست.
ترشحات زردرنگ در گوشه داخلي چشم، علامتي است که براثر بيماري‌هاي چشمي ايجاد مي‌شود. قي کردن به وضعيتي اطلاق مي‌شود که در آن چشم‌ها خارش‌ و سوزش‌ و ترشحات‌ غليظ فراوان دارند و بعد از خوابيدن باعث‌ ايجاد قشري‌ روي‌ چشم‌ مي‌شوند، تا جايي که‌ ممکن‌ است‌ مانع‌ بازشدن‌ آن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بسياري موارد، اين ترشحات زرد‌رنگ عارضه‌اي خطرناک محسوب نمي‌شود و به خودي خود بهبود مي‌يابد، ولي گاه نيز از وجود مشکل جدي‌تري در چشم‌ها خبر مي‌دهد. جالب است بدانيد ترشحات چشم،بخشي از سيستم دفاعي بدن و يک علامت هشدار دهنده است، اما چرا چشم‌ها صبح‌ها قي مي‌کند؟
ترشحات چشم به طور معمول، صبح‌ها پس از برخاستن از خواب صبحگاهي ديده مي‌شود، زيرا معمولا اين ترشحات در طول روز شسته مي‌شود ولي درشب جمع و خشک مي‌شود.
عفونت ملتحمه و التهابات پلکي،زخم‌هاي قرنيه، انسداد و عفونت مجاري يا مسدود شدن کيسه اشکي، از علت‌هاي رايج قي کردن محسوب مي‌شود.
چرا چشم‌ها قي مي‌کند؟
عمده‌ترين علت قي کردن چشم، عفونت و آلودگي باکتريايي، ويروسي و قارچي است.
گاهي اين عارضه بدون دخالت عامل عفوني و به علت آلرژي ملتحمه بروز مي‌کند. به‌علاوه افرادي که به‌طور مکرر چشم‌هايشان را تحريک مي‌کنند و دستمال به چشم مي‌کشند، مستعد عفونت چشمي هستند که به‌صورت ترشحاتي نخ مانند از جنس موکوس چشم بروز مي‌کند. اين ترشحات، حالت عفوني ندارد و در صورت عدم‌تحريک چشم‌ها بهبود مي‌يابد، اما اگر ترشحات چشم به اندازه‌اي باشد که پلک‌ها را به هم بچسباند، حکايت از عفونت چشم دارد که بايد جدي گرفته شود.

ترشحات زردرنگ در گوشه داخلي چشم نشانه هايي از بيماري‌هاي چشمي است
چشم قي کرده نوزاد
جمع شدن ترشح زرد رنگ در گوشه چشم نوزادان شايع است که مانع باز شدن چشم آنان مي‌شود. همچنين چسبندگي پلک‌ها از علائم عفونت چشمي در نوزادان است.
قي‌کردن چشم‌نوزادان، دلايل خاص خود را دارد و از عمده ترين دلايل، انسداد مادرزادي مجراي اشکي است.
گاهي به علت تماس نوزاد با ميکروب‌هاي کانال زايمان، اين مشکل در روزهاي اول تولد بروز مي‌کند که بايد بسرعت تحت درمان قرار بگيرد. ترشحاتي که هنگام زايمان از مادر خارج مي‌شود، در تماس مستقيم با چشم نوزاد قرار دارد .
توجه داشته باشيد، ناتواني نوزاد و حساسيتي که در مقابل عفونت‌ به خاطر ضعيف بودن سيستم ايمني دارد، از ديگر عوامل بروز عفونت چشمي است. البته اين عفونت با سرعت به درمان جواب مي‌دهد.
چشم‌هايتان را بشوييد
درمان ساده ترشحات چشمي در خانه، صرفا معطوف به شست و شوي چشم‌ها با پنبه نرم تميز و آب ولرم يا چاي کمرنگ مي‌شود، اما اگر قي زرد يا سبز رنگ باشد و با قرمزي، سوزش و خارش چشم همراه باشد، بايد به چشم پزشک مراجعه شود.
اگر چشم عفونت کرده باشد، به قطره چشمي آنتي‌بيوتيک يا آنتي‌بيوتيک خوراکي تحت نظر چشم پزشک نياز خواهد بود.
عفونت چشم مسري است
توجه داشته باشيد، ترشح عفوني چشم، مسري است و در صورت رعايت نکردن بهداشت به چشم ديگر يا به چشم ساير افراد خانواده منتقل مي‌شود.
توجه به چند نکته مهم بهداشتي در چنين شرايطي ضروري است. حوله‌ شخص تا تکميل دوره درمان بايد از ديگران جدا شود و بهداشت و شست‌وشوي دست و لباس‌ نيز مورد توجه جدي قرار بگيرد. اگر ترشحات چشم باز هم بهبود پيدا نکند، بايد از ترشحات چشم،کشت آنتي‌بيوگرام گرفته شود و وضعيت مجاري اشکي نيز مورد ارزيابي قرار گيرد.
به چشم پزشک مراجعه کنيد
اين عوارض هنگام مشاهده ترشحات چشمي، مراجعه به چشم پزشک را ضروري مي‌کند:
حجم ترشحات چشم به اندازه‌اي است که سبب چسبيدن پلک‌ها به هم مي‌شود که نشانه عفونت خواهد بود.
ترشح چشمتان زياد مي‌شود و با ماساژ گوشه داخلي چشم (در کنار بيني) چرک خارج مي‌شود.
پلک‌ها قرمز و متورم مي‌شود.
چشم‌ درد مي‌گيرد.
کاهش‌ بينايي‌، تاري‌ ديد يا دوبيني‌ اتفاق مي‌افتد.
جسم‌ خارجي‌ در چشم مشاهده مي‌شود که‌ براحتي‌ برداشته نمي‌شود.
چشم‌ جراحت پيدا مي‌کند.
مواد شيميايي‌ به‌ داخل‌ چشم‌ پاشيده مي‌شود.
کودک‌ کوچک تر از يک‌ ماه، دچار التهاب چشم مي‌شود.
ترشح‌ تميز و شفاف‌ يا قرمزي‌ چشم‌، بيش ‌از يک‌ هفته‌ طول‌ مي‌کشد.
چشم‌ها بعد از سه‌ روز مداوا بهبود پيدا نمي‌کند.
قي کردن چشم عارضه‌اي با دلايل متعدد
عوامل زير به ترتيب اهميت در بروز ترشحات چشمي (قي) موثر است:
بسته شدن مجراي اشکي چشم، عفونت پلک، التهاب پلک (بلفاريت)، التهاب مژه‌ها، التهاب‌ ملتحمه‌ چشم، عفونت باکتريايي چشم، عفونت ويروسي چشم، مواد آلرژن‌ يا حساسيت‌زا مثل گرده گياهان يا آلودگي هوا، مواد آرايشي چشم، کلر آب استخر هنگام شنا، خشکي چشم در اثر وزش باد، سرماخوردگي، وجود اجسام‌ خارجي‌ در چشم‌ مثل مژه، ذرات‌ کوچک‌ فلزات‌، گرد و غبار يا شن‌.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزبه چشمی بازی با فولاد را از دست داد

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، روزبه چشمی مدافع تیم استقلال در بازی با ذوب آهن از کوپال ناظمی کارت زرد گرفت تا چهارکارته شود و بازی هفته آینده تیمش مقابل فولاد را از دست بدهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • روزبه چشمی بازی با فولاد را از دست داد
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • عفونت چشم کار دست زارع داد/آخرین وضعیت یزدانی برای حضور در المپیک
  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد